generated website about safety security systems in the Netherlands.generated website about safety security systems in the Netherlands. Bouwkundige beveiliging
© 2007 Timeout service     |     Timeout service beveiliging Tel: 06-13107446  E: info@timeoutservice.nl
Kvk Middelburg 22059976 Adres: Dishoekseweg 6A, 4371NC Koudekerke (Zld)
Bouwkundige beveiliging :
Hoe beveiligd u uw pand:

Bij woningen gaan we uit van een “schil beveiliging”, dat betekend dat alle ramen en deuren rondom het pand (schil) worden voorzien van goedgekeurd hang en sluitwerk. . Met een weerstandsduur van 3 minuten.
Als vuistregel kunt u er van uitgaan dat als u geen verbeteringen hebt aangebracht aan uw hang-en sluitwerk en de woning voor 2001 gebouwd is, de woning niet zal voldoen aan de eisen.
Voor 2001 was het zo dat hang- en sluitwerk een sluitpost op op de bouwkosten van de woning was. . Mocht niet veel kosten, en er werden dan ook minimale sloten en overige sluitingen gebruikt. . Er werden vaak binnendeursloten gebruikt, maar deze voldoen aan geen enkel braakwerende norm.
Wat gaan we beveiligen ?

Beveiligingsmaatregelen zijn integraal , dat betekend alle ramen en alle deuren die open kunnen dienen te worden voorzien van het juiste hang- en sluitwerk. Zoals u zult egrijpen heeft het weinig nut om de voordeur te voorzien van goedgekeurd hang- en sluitwerk, maar de kamerraam die er naast zit niet te doen.
Ondanks dat de regelgeving uitgaat van een totaal beveiligingspakket zien we ook vaak klanten die maar een deel van de beveiligingsmaatregelen willen laten uitvoeren. Er wordt dan geen certificaat afgegeven maar alle uitgevoerde maatregelen op ramen of deuren voldoen wel aan de gestelde eisen.
Goede sloten ?

In principe heel makkelijk, kijk of er het keurmerkje
opstaat van het SKG met sterretjes ( zie afbeelding )
Indien er geen kenmerken te zien zijn voldoet het hang-
en sluitwerk niet aan de braakwerende normeringen.
Certificering
Er zijn voor woningen 4 beveiligingsklasse
Klasse 1 > P.K.V.W. en Borg klasse 1 ( 3 min. )
Klasse 2 > Borg klasse 2 ( 5 min. )
Klasse 3 > Borgklasse 3 ( 10 min. )
Klasse 4 > borgklasse 4 ( maatwerk )
De hoogte van de klasse wordt bepaald door o.a.
totaal verzekerde waarde en de attractiviteit van de verzekerde goederen.